Zdroj: https://www.biketrial.cz/nastenka/dopis-vicepresidenta-biu  •  Vydáno: 9.6.2017 12:23  •  Autor: Vladimír Pavlík

Dopis vicepresidenta BIU

Dopis vicepresidenta BIUVážení jezdci, doprovody a celá biketrialová rodino .....

Vážení jezdci, doprovody a celá biketrialová rodino,
před třemi týdny bylo předsednictvo BIU nuceno rozhodnout o zrušení Mistrovství světa 2017 v Bueu. Důvodem bylo, že oficiálně zvolený pořadatel nebyl schopen uspořádat tuto událost. Během minulého roku jsme dlouhý čas pracovali zbytečně.

V tom okamžiku Giuliano Gualeni, Josep Abant a také Raul Gutierrez začali hledat jiné řešení, aby našli nového organizátora MS 2017. Byla to velmi těžká práce, protože bylo pozdě na to, aby někdo našel všechny finanční a jiné záruky pro to, aby v létě uspořádal nejvyšší světovou akci biketrialu. Giuliano, Josep a Raul věnovali spoustu času a obrovské úsilí tomu, aby jeho uskutečnění umožnily. Pracovali mnoho hodin dnem i nocí pro vás. Nechtěli mít sezónu bez MS. Nakonec našli nového a velmi dobrého organizátora MS 2017. Je to zázrak.

Tato situace nastala kvůli útoku na BIU od některých lidí spojených s UCI. Chtějí zničit BIU již mnoho posledních let. Nikdo z nás nerozumí tomu, proč to tak je. Proč někdo chce zničit organizaci, která pracuje jen pro mladé lidi. Většina z nich získala své trialové dovednosti v biketrialových sekcích BIU a získaly první výsledky a tituly na biketrialových událostech.

Většina z nich nikdy neorganizovala ani jednoduchou biketrialovou akci, ani aktivně nepodporovala BIU.

My všichni v presidiu BIU jsme se věnovali biketrialu. Všichni pracujeme dobrovolně pro biketrial. BIU je rodinná a amatérská organizace s nadšenými lidmi, kteří pro vás pracují zdarma. Tento útok můžeme přestát pouze s vaší aktivní podporou. V případě, že jezdci, doprovody a rodiny nebudou aktivně podporovat náš sport, můžeme znovu přijít o naše krásné soutěže.

Jak můžete aktivně podpořit náš sport?

Jako základ jak ohodnotit práci organizátorů potřebujeme, abyste vzali své týmy a zúčastnili se našich akcí.

Ale potřebujeme od vás víc.

Potřebujeme, abyste pomohli při uspořádání vašich národních akcí a posílení národní unie. Propagujte biketrial ve vašich zemích, přiveďte nové začátečníky, vaše přátele, na naše akce. V každé zemi musíme mít nejméně 150 jezdců, kteří se účastní národních mistrovství. A konečně shromážděte velký tým pro mistrovství světa. Očekáváme, že v Katalánsku budeme mít letos 15 a více jezdců z každé země. Očekáváme alespoň 20 zemí. Je to jen na vás.

Potřebujeme váš respekt a vděčnost všem lidem (organizátorům, delegátům, činovníkům, rozhodčím, trenérům, pomocníkům), kteří pracují pro vás a biketrial. Většina z nich pracuje dobrovolně a kromě své práce a rodiny se snaží o to nejlepší.

Potřebujeme najít nové organizátory biketrialu ve všech zemích. Musíte aktivně povzbuzovat všechny lidi, kteří to dokážou a pomáhat jim. Chceme rozšířit náš sport do dalších zemí, tak jak to bylo již několik posledních let. Musíme získat více kandidátů na organizaci MS, ME, EP 2018 - 2020.

Potřebujeme najít nové sponzory a partnery BIU. Pokud víte o společnosti, která může sponzorovat náš atraktivní sport, přimějte je, aby pomohl vám a vašim národním týmům snížit náklady. Zkuste také požádat o nějaké finanční prostředky od národní vlády nebo zastupitelstev. Mají zájem podporovat sportující mladé lidi.

Potřebujeme vaši podporu abychom mohli zastavit lidí, kteří ničí BIU. Chtěli bychom vás povzbudit k jízdě v jakékoli disciplíně na závodech UCI federací. Nikdy jsme nezaváděli zákaz UCI akcí a doporučujeme vám, abyste prováděli i další sportovní aktivity a přišli také na biketrial. Nikdo vám nemůže zakázat, abyste se účastnili jiných sportů. Pokud tak učiní, braňte svou základní svobodu tvrdě.

Potřebujeme také nové kandidáty a pomocníky předsednictva BIU, technických a finančních skupin. Máte-li zájem pracovat pro biketrial v mezinárodní pozici, jste vítáni. Můžete to dělat každý týden v roce, strávit několik hodin týdně s vytrvalostí po několik příštích let. Pravděpodobně znáte někoho, kdo může pracovat v mezinárodní sportovní diplomacii. Povzbuzujte ho a přiveďte jej k nám. Předsednictvo BIU je zde k podpoře naší organizace. Funguje to. Máme všechny potřebné dokumenty a účty stejně jako všechny legální mezinárodní sportovní organizace. Jsme oficiální celosvětový svaz. Je to cíl prezidia jež podporuje jakoukoli vaši aktivitu, která je opravdu potřebná pro přežití našeho sportu. Bez vašeho osobního odhodlání k výše popsaným aktivitám můžeme náš sport ztratit navždy.

Udělejme si pěkné WBC 2017.

Těšíme se na váš aktivní přístup a setkání s vámi se všemi v Katalánsku!

S pozdravem

Libor Musil

viceprezident BIU